Als je een alleenstaande ouder bent heb je waarschijnlijk recht op een eenoudertoeslag.

Eenoudertoeslag Belastingen Als je een alleenstaande ouder bent heb je waarschijnlijk recht op een eenoudertoeslag. Anders kan het voorkomen dat je zelf de ziekenhuiskosten moet betalen. Tienermoeders en zwangere meiden kunnen er met al hun vragen terecht. Juist als jonge moeder is het belangrijk om te weten wat je financiŽle mogelijkheden zijn. De overheid doet dit doormiddel van de kinderbijslag. Het is belangrijk om niet te lang met je schulden te blijven zitten. De nieuwe zorgverzekering heeft een wettelijk vastgelegd basispakket. De studiefinanciering in het hoger onderwijs wordt als prestatiebeurs verstrekt. Naast de aanvullende beurs kun je ook een lening afsluiten. Als je niet verzekerd bent moet je zelf voor alle kosten opdraaien.

Je kan daarvoor bij de Sociale Dienst een aanvraag indienen. Je hebt recht op studiefinanciering tot je 34e jaar. Indien je niet, of niet goed verzekerd bent kan dat voor veel problemen zorgen.

Ziekenfonds en particuliere verzekering zijn een zorgverzekering geworden. Je kunt recht hebben op 1 of meer van de kortingen. De aanvullende beurs is afhankelijk van het inkomen van je ouders. WriteHeader "Een sportvereniging voor mijn kind kan ik niet betalen. Soms moet je door omstandigheden extra noodzakelijke kosten maken. Totdat je 18 jaar wordt hebben je ouders recht op kinderbijslag.

In elke gemeente is de hoogte van de uitkering verschillend. Zij kunnen bijvoorbeeld onderhandelen met schuldeisers over een afbetaling die past bij je inkomen. Ook voor informatie over de precieze bedragen die voor dit jaar gelden, kun je terecht bij de IBG. Voor het bepalen van de hoogte van de zorgtoeslag wordt er gekeken naar je inkomen en naar dat van je partner. Dat betekent dat de beurs eerst als lening wordt uitbetaald. Als zij niet kunnen deelnemen, dreigt voor hen sociale uitsluiting. Als je voltijd studeert kom je in aanmerking voor een basisbeurs.