Casa Guatemala in Rio Dulce is een opvanghuis voor dakloze kinderen.

Vrijwilligerswerk Guatemala Casa Guatemala in Rio Dulce is een opvanghuis voor dakloze kinderen. Omdat veel vrijwilligers eerst de Spaanse taal ter plekke gaan leren, hebben m. Vrijwilligers assisteren de onderwijzers op deze school voor arme kinderen. Na de taalcursus ga je aan de slag als vrijwilliger. Alle hulp is welkom en ieder op tijdstip tussen 08.

Het terrein waar de kinderen kunnen spelen is tamelijk stoffig . De wandelingen voeren door dichte bossen, beekdalen en hoogveengebieden met bijzondere vegetatie. Een hele leuke tocht voor kinderen met aandacht voor de legendes van de streek. De stichting ondersteunt met zijn gelden ook de vrouwen en families in de wijk. Educatieve spelletjes er is materiaal voorhanden, rekenen, lezen, schrijven, tekenen, gymnastiek, handenarbeid, Engels etc. Caras Alegres is goed te combineren met Spaanse les. Het belangrijkste is echter liefde en aandacht geven aan de kinderen. Ontdek waar het oerbos gebleven is en zoek de kerktoren. Het belangrijk-ste is echter liefde en aandacht geven aan de kinderen. Spelletjes kunnen bedenken waar weinig middelen bij nodig zijn.

Onderweg kuddes olifanten, inheemse waterantilopen en de Victoria watervallen. In de bergen van Shaanxi en Sichuan zoeken we naar sporen van dit beroemde maar zeldzame dier en hopen op een glimps van de gouden aap. Wandelen, game-drives en boottochten op zoek naar vogels en wild in het onbekende hart van Afrika. Bijvoorbeeld met voedselpakketten en het vergoeden van medische kosten. Minimaal begrip van de Spaanse taal en een positieve houding. Met het Wereld Natuur Fonds naar de eindeloze Afrikaanse horizon van Zambia. Wandelend, kanoŽnd en fietsend langs de rustig slingerende Dommel, van Eindhoven naar Den Bosch. Gemiddeld is er 170 euro per dag nodig om te kunnen doen wat nodig is.

Kennis van de Spaanse taal is een voordeel, niet noodzakelijk. Zelfstandige mensen met energie en ideeŽn om de situatie hier te verbeteren. Een mooie voettocht door het hart van de Eifel, langs de lieflijke Kyll en restanten van oude vulkanen.