Decapolis, uw specialist op het gebied van hypotheken en financieringen.

Aflossingsvrij Na 30 Jaar Tijdens de looptijd van de levenhypotheek mag in enig verzekeringsjaar nooit meer dan tien maal zoveel premie betaald worden, als in het jaar, waarin de minste premie is betaald. Wil de creditrente of het rendement binnen de verzekering fiscaal onbelast zijn, dan moet er wel aan de volgende fiscale regels voldaan worden. In beginsel zijn er 3 vormen, hier zijn alle andere hypotheken op gebaseerd onder diverse namen en combinaties. Met de premie van 95 blijf je keurig binnen de verhouding, dus geen probleem. Hierdoor blijft rente en daarmee de fiscale aftrek jaarlijks gelijk . Onze specialisten begeleiden u graag van het eerste advies tot aan de notaris. Nadeel van een lineaire hypotheek is, dat met de snel teruglopende rente ook de fiscale aftrekpost snel terug loopt, hetgeen deze hypotheek fiscaal niet erg interessant maakt. Na uw 65e kan de maandlast stijgen doordat u in een lager belastingtarief komt.

Je kunt na het afkopen van de polis dan ook met je lagere rente inderdaad aanzienlijke lagere lasten creeren. Een beperking van het hypothecaire krediet is dat doorgaans alleen een variabele rente gekozen kan worden. Omdat het fiscale voordeel van de levenhypotheek voor een groot deel schuilt in het onbelast zijn van de creditrente over de gestorte spaarpremies, is het voordeel groter naarmate er meer creditrente genoten wordt. In de oudste levenhypotheken werd over de spaarpremies een creditrente vergoed gelijk aan een goede spaarrente. Als je financiele situatie erom vraagt en je je lasten substantieel wilt verlagen, dan kan ik me je overweging voorstellen. Zorg er tevens voor dat er snel een taxatierapport komt.

In de spaarhypotheek wordt over de spaarpremies namelijk een creditrente vergoed, die gelijk is aan de hypotheekrente, hetgeen altijd een stuk hoger is dan een spaarrente. Op basis van je gegevens kun je dus je polis afkopen. De overwaarde van uw woning gebruiken voor extra financiele ruimte met uw woonhuis als onderpand. Je hebt over de looptijd van je polis twee verschillende premies betaald, 95 euro en 142 euro. Uit je vorige mailtjes haal ik niet hoe lang je rentevastperiode is die volgend jaar afloopt. Kortom, de datum van mijn vorige mailtje 2021 klopt niet, maar het is ook niet zo dat de renteaftrek geldt tot in lengte van dagen. Als dat 15 jaar is, dan voldoe je automatisch eigenlijk aan het tweede punt verhouding premies. De fiscus stelt wel als voorwaarde, dat tijdens de looptijd van de levenhypotheek in enig verzekeringsjaar nooit meer dan tien maal zoveel premie betaald wordt, als in het jaar, waarin de minste premie wordt betaald. Indien u het geld ergens anders voor gebruikt is het niet aftrekbaar.

Decapolis, uw specialist op het gebied van hypotheken en financieringen. De fiscale voorwaarden zijn voor de spaarhypotheek gelijk aan die van de levenhypotheek. Het maximaal te lenen bedrag is hierdoor een stuk hoger dan bij de lineaire hypotheek. Wellicht dat uw berekening honderden euro's voordeel oplevert. Deze levenhypotheken hebben hun bestaansrecht in feite verloren met de opkomst van de spaarhypotheek . Ik zit net trouwens je vorige mailtje nog ff goed door te lezen, je zegt dat je middels een 2e polis je premie hebt verhoogd. Ervaar wat wij voor u kunnen betekenen en neem contact met ons op. Bij de effectenhypotheek worden er aandelen of participaties in belegginsfondsen gekocht. Je hoogste premie was 142, dus minder dan het maximale, dus is het in orde. Het overlijdensrisico is inderdaad een hekel punt maar dat zal ik op de koop toe moeten nemen aangezien ik momenteel geen andere optie zie om de lasten te verlagen.