En dan aan de overkant loodgieter annex fietsenstalling Joh.

En dan aan de overkant loodgieter annex fietsenstalling Joh. Die blikslager op de Rodenrijselaan, was geloof ik een Griek. In het midden metselbedrijf Hooghwerff en op het eind van de straat, onder het witte bord, verfhandel Weggeman, daarnaast zat loodgieter Lindaart. We zijn nu op het kruispunt met de Roderijselaan, aan de overkant, aan de rechterkant van de Willebrordusstraat waar we nu inkijken, op nummer 97b, woonden de Engelfrieten. Gerard Martens zijn verhalen zijn ook leuk over het Noorden. Naast een aantal foto's die we al hadden, nu ook een voorraadje verse, met begeleidende tekst, genotteren maar.

De hoek die je niet ziet, is inderdaad de Schoonoordstraat. De Willebrordusstraat tegenover huisnummer 97b, genomen in maart 1960 en toen woonden de Engelfrieten nog hier. Agathastraat kwamen wij wel omdat daar ook een ingang was van het Bergwegziekenhuis achterzijde en daar heeft tante Lena gelegen en is daar overleden. Als we de Vrijenbansestraat met recht voor ons de Willebrordusstraat uitlopen, liep je zoo de Willebrordusstraat in. Agathastraat, waar ooit Tante Lena woonde ??? Een zuster van vader Piet. Naar deze kapper moesten wij, omdat de kapper op de Bergweg duurder werd 0,50 en deze kapper maar 0,35 berekende. Was hier ooit onze kapper, blijft Aad zich afvragen in dit verhaal. Nuyen was de naam van de mensen in de waterstokerij.

Maar volgens Gerard Martens is het de hoek Bergweg Willebrordusplein is. Foto toont het jaarlijkse bloemencorso, waar ook Siebel aan meedeed. Tot slot nog een foto van de Schieveenstraat in de richting van de Bergsingel, uit 1960.