Het was weer reuze gezellig! Wat hebben wij ons prima vermaakt.

Anders kan het voorkomen dat je zelf de ziekenhuiskosten moet betalen. Ook voor informatie over de precieze bedragen die voor dit jaar gelden, kun je terecht bij de IBG. WriteHeader "Een sportvereniging voor mijn kind kan ik niet betalen. Als je voltijd studeert kom je in aanmerking voor een basisbeurs. Het was weer reuze gezellig! Wat hebben wij ons prima vermaakt. Voor het bepalen van de hoogte van de zorgtoeslag wordt er gekeken naar je inkomen en naar dat van je partner. Totdat je 18 jaar wordt hebben je ouders recht op kinderbijslag.

Als je een alleenstaande ouder bent heb je waarschijnlijk recht op een eenoudertoeslag. Indien je een baby uitkering ontvangt, heb je geen recht op bijzondere bijstand. Als je niet verzekerd bent moet je zelf voor alle kosten opdraaien. Als zij niet kunnen deelnemen, dreigt voor hen sociale uitsluiting. Indien je niet, of niet goed verzekerd bent kan dat voor veel problemen zorgen. De overheid doet dit doormiddel van de kinderbijslag. Tienermoeders en zwangere meiden kunnen er met al hun vragen terecht.

Je kunt recht hebben op 1 of meer van de kortingen. Dus je ouders krijgen kinderbijslag voor jou en jij voor je kindje. Ziekenfonds en particuliere verzekering zijn een zorgverzekering geworden. Juist als jonge moeder is het belangrijk om te weten wat je financiŽle mogelijkheden zijn. Indien je vragen hebt over verzekeringen kun je ook contact opnemen met je bank. Het is belangrijk om niet te lang met je schulden te blijven zitten.

Heb je een partner en kinderen, dan heb je waarschijnlijk recht op een aanvullende toeslag. Studiefinanciering kun je aanvragen bij de Informatie Beheer Groep IBG. Pas vanaf 21 jaar heb je zelfstandig recht op een volledige uitkering. Naast de aanvullende beurs kun je ook een lening afsluiten. Het is belangrijk dat je, je inboedel verzekerd voor de juiste waarde. Hoe werkt het, je hebt een fout ontdekt, je wil iets uitproberen, etc.