Met name wanneer een onderneming tot de boedel behoort, dient een aantal fiscaal gemotiveerde keuzes te worden gemaakt met verstrekkende gevolgen.

Fiscaal Advies Alimentatie Koopsom In het huidige stelsel is het zo dat de uitkeringen onbelast zijn totdat de som van de uitkeringen de gestorte koopsom overstijgt. Dit flexpensioen vervalt vanaf 1 januari, waardoor er een stuk premie onbenut blijft. Weliswaar is de rente fiscaal niet aftrekbaar, maar met de huidige hypotheekrente tarieven is de kans erg groot dat u veel goedkoper uit bent door uw bestaande hypotheek over te sluiten, dan door een krediet op te nemen.

Wilt u een goed en vrijblijvend advies voor een hypotheek met gegarandeerd de laagste maandlasten, klikt u dan hier. In voorkomende gevallen is afrekening te verkiezen boven doorschuiving. Met name wanneer een onderneming tot de boedel behoort, dient een aantal fiscaal gemotiveerde keuzes te worden gemaakt met verstrekkende gevolgen. Een aantal pensioenfondsen heeft inmiddels zijn pensioenregeling aangepast. Dit houdt in dat de uitkeringen pas worden belast zodra ze het bedrag van de gestorte koopsom overstijgen.