Schoonmaak, kantooronderhoud, glassenwassers, gevelreininging enz.

Wegenbelasting In West Duitsland Daar zullen ze me mogen voor inhuren aan een aantrekkelijk tarief. Er zijn trouwens zat mensen die deze simpele en belangrijke theorie niet snappen. Goed, ook daar zijn natuurlijk uitzonderingen op deelmarkten. En afgezien van het feit dat vastgoed momenteel wereldwijd sowieso nogal duur is o. Bovendien zullen spaarders zeker als ze individueel beleggen en dus niet via statuten gedwongen worden voor bepaalde asset classes te kiezen geneigd zijn weg te shiften van dalende markten. Een overdreven voorliefde en trots voor eigen land en bedrijven. Tenzij natuurlijk door de vergrijzing de economische malaise echt hard toeslaat . Op de laatste asset class ben ik in het althans in "dit" artikel niet ingegaan, maar dat ik over obligaties evenmin positief ben, bleek nochthans duidelijk. Wat zij zullen verkopen is dan ook wat ze op dit moment hebben. Van aandelen, tot obligaties en van huizen en grond, goud, olie tot rauwe cash. En wat ze hebben zijn nu eenmaal Westerse aandelen, obligaties en onroerend goed.

In het artikel werd helemaal niet gepleit voor het invoeren van een goudstandaard. Ik voorspel dat eerst de babyboom de pijp uit moet gaan alvorens er echt wat gaat gebeuren. Verder wordt er evenmin gesuggereerd dat je je pensioen slechts hierop zou moeten baseren. Deze bijkomende vraaguitval, versterkt de aandelencrash dan ook alleen maar. Die strategie heeft ons de afgelopen jaren alvast geen windeieren gelegd en ik geloof dat we nog maar aan het prille begin zitten van een heuse bull market in grondstoffen die makkelijk tot 2010 a 2015 kan aanhouden. Tenzij natuurlijk die landen het roer alsnog hard omgooien.

Hooguit kon je vaststellen dat het aangehaalde artikel overigens om het op 1 geprinte pagina te kunnen afdrukken niet uitvoerig op alle details inging of kon ingaan. Ik hoop middels deze reactie te hebben aangetoond dat er wel degelijk over nagedacht was. Ierland in de jaren 80 bewijst dat als je er echt voor gaat je in relatief korte tijd zelfs in moeilijke tijden veel kunt bereiken. Ik ben het grotendeels met je analyse eens, echter niet met wat je schreef over pensioenen. De vergrijzing kan een trek naar het Zuiden op gang brengen wat resulteert in meer vraag aan de mediterrane kusten. De jongere generatie zal dus niet echt geneigd zijn aandelen te kopen als ze die alsmaar ziet vallen. Daarbij is Duitsland een stuk vrijer dan Nederland. Schoonmaak, kantooronderhoud, glassenwassers, gevelreininging enz.