Uw gegevens worden vertrouwelijk en met geheimhouding behandeld.

Uw gegevens worden vertrouwelijk en met geheimhouding behandeld. Wellicht even de ambassades van die landen mailen of bellen en hun antwoord meenemen. Velen hebben ondertussen geleerd dat de wereld zo niet in elkaar zit. Maar dan wel voor een maximumverblijf van drie maanden. Met de notaris dient U af te spreken wanneer de overdracht zal plaats vinden.

De onderhandelingen begonnen een stuk later dan die met TsjechiŽ. Mijn vrouw is Filipijnse en heeft een schengen residence permit voor Oostenrijk. Roemenen en Bulgaren maar snel weer moest worden ingetrokken. Het Oostenrijkse schengen visa heeft ze echter nog wel. Beste Jacqueline,Wij adviseren je contact op te nemen met de maatschappij die op de polis staat vermeld.

RoemeniŽ en Bulgarije vormen ook hier weer een uitzondering. Dan heeft jouw vrouw datzelfde verblijfsrecht, met evenlange geldigheidsduur, als jij. In alle Visum en MVV-zaken heeft de buitenlandse partner met laag of geen inkomen vaak recht op gesubsidieerde rechtsbijstand. Is dat verblijfsrecht bevestigd door een vergunning en is ze de aanvraagfase dus gepasseerd dan kan met die vergunning vrij worden gereisd in de hele EU, dus ook in de 10 nieuwe Lidstaten. Na dit rechtsvergelijkend intermezzo terug naar het voorstel zelf. Maar er volgden teleurstellingen, irritaties, het lange wachten.