Verzekering tegen waardedaling huisHuiseigenaren en kopers hoeven straks niet meer bang te zijn dat de prijs van hun woning in elkaar stort.

Verzekering Tegen Waardedaling Huis Volgens de bond is zo'n verzekering alleen een aanrader voor mensen die geen enkel risico willen lopen en daarvoor ook veel willen betalen. Dat hangt ervan af of u de erfenis aanvaardt of niet. Ook ontruimingen van woningen van gezinnen met kleine kinderen komen voor. Het is niet zo dat u in ruil voor de goederen uw geld terugkrijgt. De bank moet u dan weer over uw rekening laten beschikken. Het is mogelijk dat uw inkomen nog steeds te hoog is voor huurtoeslag. Om beslag te kunnen leggen moet het incassobureau een deurwaarder inschakelen. De deurwaarder kan zich bovendien toegang tot uw woning verschaffen met behulp van de politie en een sleutelmaker. Deze deurwaarder heeft vervolgens een vonnis van de rechter nodig. Deze draagkrachtmeting geldt alleen voor nieuwe maandtermijnen. De deurwaarder mag alleen beslag leggen op uw eigen inboedel.

Weet u zelf een koper die een gunstige prijs biedt, meldt dit dan aan de financier. De beslaglegger moet altijd rekening houden met de beslagvrije voet. Alle extra kosten die dit met zich meebrengt zijn voor uw rekening.