Ze het n bult neven, nichten, achterneven en achternichten en wait persies wat elk en ain dut.

Ze het n bult neven, nichten, achterneven en achternichten en wait persies wat elk en ain dut. Vijfendertig keer de planken verwijderen en terugsteken maakt daar geen deel van uit én is bovenal niet fijn. Daarnaast was het een jaar waar mama, zus en ik moesten vaststellen dat een jaar voorbij was sinds heengaan van mijn lieve opa. Mor as der n achterneef of achternicht van heur traauwen gaait, vint taande dat hail netjes, want 'zo heurt het'. Wij wonen in een bijzonder vreemde straat en volgens mama ridder is dit een kanjer van een understatement. Maar komen er ook nog fotoos van de doop? Ik ben namelijk erg nieuwsgierig en mijn rolletje is nog niet vol. Ondanks alle knipoogjes van zowel zijn vader als Dr. Langzaam glimlacht hij, als teken dat wij elkaar verstaan. Heb er veel aan opgestoken en een bijzonder boeiende dag gehad. Ze is noeit traauwd west, mor wait ales over de laifde, wat ter in wereld te koop is en de nijste mode.

Soit, doe mij maar een kopje thee met twee klontjes suiker en een schijfje citroen. Nochtans ziet het er een perfect normale straat uit, met aan weerszijden typische Brugse gevels en middenin een hobbelige kasseien weg. En nu gaat deze ridder, die vandaag door het veel te lieve thuisfront richting Gent gevoerd is alsook richting Gavere trouwens, slapen. Verdorie, het wordt tijd dat we nog eens wat musea doen. Tien minuten hebben we, daarna vertrek ik huiswaarts. Gegevens klakkeloos overnemen vindt ik wat riskant, maar het biedt wel een goede kans om veel gerichter te zoeken. Lenzerheide temidden van de met sneeuw bedekte alpenhellingen.

Zorg wel dat Santa het niet ziet, die maakt zich nogal zorgen om het gebit van zijn trouwe gezel. De neven en nichten woar zai over proat hemmen apmoal n goie boan. Mor nou, mit heur drijennegenteg joar en noa twij moanden zaikenhoes, is ze krompen tot liliputternivo. Een bloedsaaie voorstelling van mezelf ga ik jullie besparen.